КМДА Київська міська державна адміністрація


18 серпня 2017

Інформація КП "СУППР" щодо забудови на земельній ділянці за адресою: Андріївський узвіз, 14-16 у Подільському районі м. Києва,в межах компетенції

   Згідно рішення Київської міської ради від 06.10.2005 року №151/3515 ВАТ "СУППР" надало приватному підприємству "Маркон" технічні умови на проектування готельного комплексу з закладами громадського харчування та паркіногом для легкового автотранспорту на Андріївському узвозі. 14 - 16 від 07.12.2007 року та погодило схему генерального плану та організації рельєфу вказаного об'єкта 15.03.2010 року (проектна організація ТОВ "Індустріальні будівельні технології").

   В межах земельної ділянки на Андріївському узвозі, 14-16 на якій на теперішній час здійснюються будівельні роботи, знаходиться частина (близько 20 м) дренажної галереї №50, балансоутримувачем якої є КП "СУППР". Під час влаштування буронабивних паль підпірної стіни, яка передбачена в проекті готельного комплексу, однією пальою була пошкоджена верхня частина галереї, що призвело до виносу розрідженого грунту в галерею. В даний час КП "СУППР", згідно договору підряду з забудовником (ТОВ "Кадорр - Україна") виконує роботи з чищення  занесеної ділянки галереї для можливості повноцінного відновлення її роботи і проведення необхідних ремонтних робіт за рахунок забудовника.

   15 серпня 2017 року відбулось повторне потрапляння розрідженого грунту в галерею об'ємом близько 20 м.куб., а на данній поверхні біля гаража житлової  садиби на Андріївському узвозі, 16 утворився провал. 16 серпня 2017 року комісія з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Подільського району прийняла рішення ліквідувати провал шляхом засипання грунтом і організувати відведення атмосферних вод від місця провалу. Ці роботи в даний час практично завершуються.

   Однією з причин виникнення провалу і виносів грунтів в дренажну галерею було надмірне водонасичення грунтів після рясних дощів і злив в липні  і на початку серпня 2017 року.

   На теперішній час дренажна галерея №50 виконує свої функції та обслуговується персоналом КП "СУППР" за тимчасовою технологічної схемою часткового примусового відведення грунтових вод. Дренажна галерея була введена в експлуатацію в 1979 році, пролягає на абсолютних позначках рельєфу 107,50 - 108,00 м, обладнана забивними дренажними фільтрами.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.