КМДА Київська міська державна адміністрація


9 травня 2017

З Днем пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війни

З Днем пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війни

З Днем пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війни

Шановні ветерани Другої світової війни, воїни-афганці, учасники Антитерористичної операції на Сході України, колеги!

24 березня 2015 року Указом Президента України у нашій державі започатковане свято – День пам’яті та примирення. Це свято покликане висвітлити забуті чи замовчувані сторінки нашої історії, об’єднати суспільство навколо ідеї української державності, утвердити спадкоємність військових традицій – переможців нацизму у Другій Світовій війні, борців за незалежність України, ветеранів Афганської війни та сучасних захисників нашої Батьківщини.

День пам’яті і примирення – це день, коли всі ми маємо шанс вислухати і зрозуміти один одного, забути образи чи нав’язані стереотипи, осягнути, що усі ми є українцями – єдиною нацією, незважаючи на мову, якою говоримо, віру, якої дотримуємося, місце народження чи політичні вподобання.

З точки зору сьогодення, перед суспільством немає правих чи винуватих. Усі воїни боролися за свої переконання, за те, що вони вважали кращим. Усі воїни, незважаючи під якими прапорами вони здійснювали свій ратний подвиг, боролися за краще життя для своїх дітей і онуків, за майбутнє України.

Тому, з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, прийміть шановні ветерани побажання довгих років життя, міцного здоров’я, незламності духу, щастя у родинному колі, достатку, віри і впевненості у завтрашньому дня. Хай життя дарує вам побільше посмішок і радості, а нові покоління свято бережуть пам'ять про ваш безсмертний подвиг!

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.