Головна  →  Новини  →  18 лютого 2022

У зв'язку з весняною повінню КП "СУППР" інформує про необхідність виконання протизсувних заходів

У зв'язку з весняною повінню КП "СУППР" інформує про необхідність виконання протизсувних заходів
Про виконання протизсувних заходів у зв’язку з весняною повінню 2022 року

    Інформуємо, що згідно розпорядження Київської міської державної адміністрації за № 539 від 14.04.2000 р. "Про заходи щодо інженерного захисту територій, об’єктів і споруд в м. Києві від зсувів", суб’єкти господарювання, які користуються, обслуговують, мають на балансі земельні ділянки, розташовані у зсувній та зсувонебезпечній зонах м. Києва, відповідають за утримання земельних ділянок в належному стані та забезпечення своєчасного укріплення схилів, ремонту і експлуатації протизсувних споруд.

   В період весняної повені 2022 року з метою збереження стійкості схилів, попередження деформацій і руйнування будинків та споруд у зсувній і зсувонебезпечній зонах, необхідно виконати такі заходи:

  1. Провести позачергове обстеження протизсувних споруд (водостоків, лотків, дренажів, підпірних стін тощо) і забезпечити їх постійну експлуатацію.

  2. Забезпечити вчасне прибирання та вивезення снігу з доріг, тротуарів, майданчиків для відпочинку, прибудинкових територій тощо, які знаходяться на схилах і в прибрівочній зоні схилів.

  3. Забезпечити постійний контроль стану схилів та роботи протизсувних споруд, стану водоносних комунікацій (водопроводу, побутової і дощової каналізацій, тепломережі) та інших споруд.

  4. При виявленні ознак зсувних зрушень, розмивів на схилах, аварій водокомунікацій, деформацій протизсувних споруд терміново виконати роботи для їх усунення.

   Нове будівництво у зсувній і зсувонебезпечній зонах м. Києва необхідно виконувати згідно технічних умов та розглянутої в КП «СУППР» дозвільної і проєктної документації.

Перейти до спискуВерсiя для друку